Premiile #BeInclusive EU Sport



Lansat de Direcția Generală Educație, Tineret, Sport și Cultură a Comisiei Europene (DG EAC), concursul #BeInclusive EU Sport urmărește o mai bună recunoaștere a organizațiilor care susțin incluziunea socială a grupurilor dezavantajate prin intermediul sportului.

Cine poate candida

Pot participa organizații înființate în țările programului Erasmus+ (Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Macedonia de Nord, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Turcia), publice sau private, comerciale sau nonprofit, care au dezvoltat cu succes proiecte sportive destinate incluziunii sociale a minorităților etnice, a refugiaților, a persoanelor cu dizabilități, a grupurilor de tineri aflați în situație de risc sau a grupurilor de tineri care se confruntă cu circumstanțe sociale dificile.

Cum candidezi

Organizațiile participante trebuie să trimită proiectele, inclusiv texte, fotografii și videoclipuri sau alte materiale, indicând anul și țara unde s-au desfășurat activitățile.

Proiectele pot include tineri cu background de migranți, minorități etnice, grupuri dezavantajate, marginalizate sau defavorizate, persoane cu dizabilități, persoane care provin din medii sociale dificile etc. Pe lângă premierea organizațiilor, concursul va oferi, de asemenea, vizibilitate și sprijin pentru diseminarea ideilor inovatoare, inițiativelor și celor mai bune practici din întreaga Europă.

Proiectele care sunt încă în faza de dezvoltare și care nu au fost încă finalizate nu sunt eligibile.

Premii

Trei câștigători și următorii 6 clasați vor fi anunțați la ceremonia care va fi organizată în data de 21 noiembrie, la Bruxelles, Belgia, unde proiectele vor fi prezentate unui public format din experți în domeniul incluziunii sportive.

Cele trei organizații câștigătoare vor primi 10.000 de euro fiecare, iar alte șase proiecte vor primi 2.500 de euro fiecare.

 

Termen limită: 23 iulie 2019, 12:00 CET.

Mai multe informații: https://ec.europa.eu/sport/be-inclusive_en#rules

Sursa: https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/146?fbclid=IwAR2S58rMTPjSks-wLr7qDs9rJhDkNy-mLGEqxjuPEWlXnsFeOg2Hkn9BMuM