Concurs video privind schimbările climatice



Tineri din întreaga lume, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani (la 28 iulie 2019), sunt invitați să creeze un videoclip de maximum trei minute într-una dintre următoarele categorii:

1. Terenuri

Videoclipurile trebuie să prezinte o utilizare echilibrată a terenurilor pentru oameni și ecosisteme.

2. Biodiversitate

Videoclipurile trebuie să prezinte soluții pentru hrană și sănătate umană având la bază natura.

3. Climă

Videoclipurile trebuie să prezinte acțiuni desfășurate în orașe care să conducă la atenuarea și adaptarea la schimbările climatice.

Cum poți să candidezi

Fișierele video trebuie trimise la biomovies@tve.org.uk folosind site-ul WeTransfer.com.

Videoclipurile pot fi înregistrate în orice limbă, dar trebuie să aibă subtitrare în limba engleză.

Premii

Câștigătorul din fiecare categorie, autorul filmului care are cele mai multe vizualizări pe canalul YouTube tvebiomovies, va primi o călătorie dus-întors la Conferința Părților (COP 25) de la Santiago, Chile, în decembrie 2019 și va putea activa în calitate de tânăr reporter pe lângă echipa de știri a UNFCCC pregătind materiale video, articole și postări în social media.

Filmele câștigătoare vor fi prezentate la Summitul SG Climate de la New York, în septembrie. Toate filmele vor fi disponibile online și vor putea fi vizionate în timp ce competiția tvebiomovies continuă să se deruleze.

Concursul este organizat de Programul de Granturi Mici GEF-PNUD împreună cu secretariatele Convenției-cadru a ONU privind schimbările climatice, Convenției ONU privind combaterea deșertificării și Convenției privind diversitatea biologică.

Termen limită pentru trimiterea filmelor: 28 iulie 2019, ora 23.00 GMT.

Mai multe informații: http://biomovies.tve.org/competitions/global-youth-video-competition-2019/