Sănătatea publică în UE



Centrul Europe DIrect Argeș a organizat o serie de sesiuni de informare și exerciții interactive ce au avut ca temă acțiunile întreprinse de Uniunea Europeană în domeniul sănătății, în direcția abordării unui stil de viață corect și eficient.

Au fost prezentate aspecte importante referitoare la dreptul de a beneficia de asistență medicală în toate statele membre ale UE cu ajutorul cardului european de asigurări sociale de sănătate, promovarea unui stil de viață sănătos prin consumul de alimente de calitate, precum și măsuri cu privire la normele de etichetare a alimentelor.

Tinerii au aflat ce elemente ar trebui să includă etichetele, mai exact informații clare despre alergeni și valoarea nutrițională a produselor alimentare și de asemenea, aceștia au descoperit piramida alimentară care ilustrează tipurile de alimente ce ar trebui consumate zilnic pentru a ne menține starea de sănătate.

La activitățile organizate de Centrul Europe Direct Argeș au participat elevi de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” și de la Școala Gimnazială ”Alexandru Davila” din Pitești.