Stagii la EUROPOL – Oficiul European de PolițieÎn fiecare an, Europol, Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii, oferă stagii cu scopul de a oferi persoanelor posibilitatea de a afla mai multe despre activitățile agenției și de a-și pune în practică cunoștințele și abilitățile, contribuind la misiunea Europol.

Sistemul de stagii al Europol urmărește:

– să ofere stagiarilor o experiență unică în special privind funcționarea Europol, dar și a instituțiilor Uniunii Europene în general; să ofere o înțelegere a obiectivelor procedurilor și politicilor Europol.

– să ofere stagiarilor posibilitatea să dobândească experiență practică și cunoștințe despre activitatea zilnică a departamentelor și serviciilor Europol; să ofere oportunitatea de a lucra într-un mediu multicultural, multilingvistic și multietnic, contribuind la dezvoltarea înțelegerii reciproce, a încrederii și a toleranței;

– să promoveze integrarea europeană în spiritul noii guvernări și prin participare activă pentru a conștientiza adevărata cetățenie europeană;

– să ofere posibilitatea stagiarilor de a pune în practică cunoștințele dobândite pe parcursul studiilor și formării profesionale și, în special, din domeniile specifice de competență ale acestora.

– să introducă acești stagiari în lumea profesională și să le prezinte constrângerile, îndatoririle și oportunitățile în acest domeniu.

Durată

Stagiile durează trei sau șase luni (40 de ore pe săptămână), în funcție de nevoile fiecărui proiect de stagiu.

Locație

Internii lucrează la sediul Europol de la Haga, Olanda.

Alocație

Stagiarilor li se acordă un grant lunar de 808 euro pentru 2019.

Stagiarii care primesc grantul și al căror domiciliu se află la mai mult de 50 km de Haga au dreptul la rambursarea cheltuielilor de călătorie de la începutul și de la sfârșitul stagiului.

Cum candidezi

Stagiile sunt publicate pe site-ul EUROPOL, unde candidații pot să își depună cererile de candidatură.

Mai multe informații: https://www.europol.europa.eu/careers-procurement/internships/information-about-internships