i-Portunus



i-Portunus este un proiect pilot finanțat de Comisia Europeană în cadrul programului Europa Creativă care susține mobilitățile pe termen scurt ale artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii. Acesta este gestionat de un consorțiu condus de Goethe-Institut cu Institut français, Izolyatsia și Nida Art Colony – Vilnius Academy of Arts.

În perioada aprilie – septembrie 2019, i-Portunus va lansa trei apeluri pentru candidaturi, oferind suport pentru mobilități internaționale ale artiștilor care activează în domeniul spectacolelor sau artelor vizuale (cu excepția muzicii) și care sunt rezidenți în țarile programului Europa Creativă. Țara de destinație a mobilității trebuie să fie o țară a programului Europa Creativă. Mobilitățile trebuie să aibă un obiectiv specific bine definit, cum ar fi dezvoltarea unei colaborări internaționale, implicarea într-o rezidență orientată spre producție sau pentru dezvoltare profesională, de a prezenta o activitate în altă țară sau de a dezvolta proiecte în comunități locale în țara de destinație.

Obiectivul principal al mobilității trebuie să fie unul dintre următoarele:

Colaborare internațională: De exemplu, lucrezi pentru o producție culturală cu un partener internațional, cum ar fi o expoziție, un spectacol, o piesă de teatru.

Rezidențe orientate spre producție: De exemplu, rezultatul mobilității va fi o prezentare a unui organism de lucru nou creat – o expoziție, un spectacol, o publicație, etc.

Dezvoltare profesională: De exemplu, vei prezenta o expoziție, un spectacol, o piesă de teatru în țara de destinație.

Sprijin financiar și buget disponibil:

Valoarea sprijinului financiar depinde de durata mobilității:

-între 15 și 29 de zile: 1500 de euro;

-între 30 și 59 de zile: 2400 de euro;

-între 60 și 85 de zile: 3000 de euro.

Artiștii și profesioniștii din domeniul culturii, cu dizabilități pot primi sprijin suplimentar pentru mobilitate.

Termen limtă: 24 iunie 2019, 14:00 (ora Bruxelles-ului)

Mai multe informații: https://www.i-portunus.eu/