Votul meu contează!În contextul promovării alegerilor europarlamentare, Centrul Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș a încheiat, în luna mai 2019, campania de informare ”Votul meu contează!”

La activitate au luat parte 24 de tineri din ani terminali de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Pitești, care au descoperit cum se desfășoară procesul electoral european, care este vârsta minimă pentru candidatură în funcție de țară și câți membri sunt în Parlamentul European. Au fost detaliate aspecte legate de rolul și atribuțiile Parlamentul European și cum acesta ia decizii în diferite domenii privind creșterea economică în statele membre, reducerea consumului de energie sau siguranța consumului de alimente etc.

Tinerii prezenți la eveniment au participat la exerciții interactive în cadrul cărora și-au exprimat dorința de a promova campania #dedataastavotez pe rețelele de socializare pe care aceștia le folosesc frecvent, dând dovadă de responsabilitate civică.

Aceștia și-au manifestat interesul de a participa la vot pentru modernizarea școlilor și a spitalelor, pentru a primi ajutor în deschiderea unei afaceri, pentru crearea mai multor locuri de muncă și creșterea salariilor, pentru un mediu mai curat, pentru îmbunătățirea infrastructurii, pentru că doresc mai multe proiecte europene implementate în județul Argeș, în vederea producerii unei schimbări în bine a vieții lor.

În cadrul evenimentului au fost vizionate câteva filme de pe site-ul oficial al Parlamentului European pentru a oferi posibilitatea participanților de a înțelege mai bine mecanismul procesului electoral de la nivelul Uniunii Europene.

Campania de informare derulată în perioada februarie-mai 2019 a avut drept scop creșterea gradului de cunoaștere și conștientizare a tinerilor din mediul rural și urban cu privire la importanța implicării acestora în societate prin exprimarea liberă la vot.