Cultură și audiovizualCultura și creativitatea se află în centrul proiectului european. Cultura ne definește identitatea, aspirațiile și modul în care ne raportăm unii la alții și la lumea înconjurătoare. De asemenea, își pune amprenta asupra mediului în care trăim și are o influență majoră asupra stilului nostru de viață.

Ritmul rapid în care evoluează tehnologiile reprezintă deopotrivă o oportunitate și o provocare pentru industriile culturale și creative din Europa. Uniunea Europeană și-a luat angajamentul de a-i susține pe toți cei implicați în acest sector – de la comunități locale care își promovează patrimoniul cultural, la producători de film premiați – pentru a-i ajuta să valorifice toate șansele care li se oferă și să depășească obstacolele cu care s-ar putea confrunta la un moment dat.

Sectorul culturii și creației în Europa contribuie la creșterea economică, ocuparea forței de muncă, inovare și coeziune socială.

În această broșură găsiți subiecte de interes despre politica europeană în domeniul culturii și audiovizualului, abordările UE și perspectivele de viitor.

La sediul Europe Direct Argeș găsiți mai multe exemplare, în limba română.

Luxemburg: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, 2014