Benny este un campion!Ești pregătit să citești această minunată poveste?

Un băiețel pe nume Benny dorește să cumpere o bicicletă nouă de la magazinul domnișoarei Pipette, vânzătoarea de biciclete. Acesta împreună cu Tom, vărul său și Lila, o vulpe foarte isteață pornesc într-o călătorie neobișnuită în care descoperă mai multe biciclete vechi în mai multe locuri.

Cei doi băieți iau toate resturile din bicicletele găsite într-un cărucior și merg la magazinul domnișoarei Pipette. Acolo, tatăl acesteia, Raoul Pipette, fost campion la ciclism al orașului Merlin, a văzut fierul vechi și a dorit să construiască alte biciclete, folosind piesele reciclate pentru a administra eficient resursele Pământului.

La finalul acestei povești, Benny nu mai vrea să cumpere o bicicletă nouă și îi propune domnului Pipette să-i construiască o bicicletă, folosind piesele de la bicicletele vechi. Și pentru că i-a bucurat sufletul cu această propunere, acesta nu numai că i-a zis lui Benny că o va construi cu multă afecțiune, dar i-a dăruit lui Benny și șapca lui de campion.

Dacă te-am făcut puțin curios/oasă cu privire la această poveste și vrei să o citești trebuie să știi că la sediul Centrului Europe Direct Argeș există mai multe exemplare, în limba română. Această publicație se distribuie gratuit.

Luxemburg: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, 2011.