Dialoguri cu cetățenii



De la preluarea mandatului, în 2014, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a depus eforturi semnificative pentru ca UE să devină mai democratică. Uniunea și-a făcut o prioritate de a-i implica pe europeni și din a aduce în discuție aspectele care contează pentru ei.

Președintele Juncker le-a cerut comisarilor din echipa sa  ”să fie activi din punct de vedere politic în statele membre și să ia parte la dialogurile cu cetățenii”. Acest angajament a devenit acum o mișcare amplă în cadrul căreia cetățenii sunt ascultați și își pot împărtăși opiniile în dialoguri cu factori de decizie din întreaga Europă.

Comisari și alți membri ai personalului UE au călători pe tot teritoriul UE pentru a sta de vorbă cu oamenii și pentru a le da șansa de a-și spune părerea cu privire la numeroase tematici. De la necesitatea ca UE să ia măsuri pentru a combate șomajul până la lupta împotriva schimbărilor climatice, niciun subiect nu a rămas neabordat.

Această publicație prezintă subiecte referitoare la dialoguri cu cetățenii din zonele cele mai îndepărtate ale UE cu privire la locuri de muncă, investiții și creștere; drepturi sociale; piața unică; comerț; agenda digitală; energie și schimbări climatice; migrație; securitate și apărare, precum și mai multe aspecte supuse dezbaterii în anul 2018.

Luxemburg: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, 2018