Lansarea competiției naționale Euro Quiz în ArgeșReprezentanții Comisiei Europene în România au ajuns în județul Argeș pentru a promova competiția națională Euro Quiz 2019.

În prezența unui trainer de excepție și actriță de meserie, Natalie Ester, elevi de clasa a VI-a de la Școala Gimnazială ”Ion Minulescu” din Pitești și de la Școala Gimnazială ”Virgil Calotescu” din Bascov, județul Argeș au primit cu interes informații despre valorile Uniunii Europene, transpuse în povești despre Europa mai puțin cunoscute.

În cadrul celor două evenimente au participat și consilierii Europe Direct Argeș care le-au vorbit tinerilor prezenți despre activitățile derulate de-a lungul anilor și oportunitățile de implicare în diferite ateliere oferite de centrul de informare europeană.

Prin aceste activități interactive și educative tinerii au fost încurajați să participe la concursul Euro Quiz 2019, concurs online cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene.

Acesta are drept scop îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană, dezvoltarea abilităților de comunicare, precum și lucrul în echipă.