Acțiunea UE în favoarea femeilor



Egalitatea dintre femei și bărbați este o valoare fundamentală a Uniunii Europene încă din 1957, când, prin Tratatul de la Roma, se stabilea principiul remunerației egale pentru munca egală. De atunci, UE a continuat să combată discriminarea bazată pe gen, iar în prezent Europa este pentru femei unul dintre cele mai sigure și echitabile locuri din lume.

Lupta pentru drepturile femeilor și protecția acestora nu s-a încheiat. Deși femeile din Europa ar trebui să se bucure de egalitate, emancipare și securitate, pentru mult prea multe dintre ele aceste drepturi nu sunt încă o realitate. Statisticile arată că femeile sunt reprezentante în posturile în care se iau deciziile în mediul politic și antreprenorial și că, în medie, în UE, salariul lor este cu 16% mai mic decât al bărbaților.

În această publicație găsiți informații referitoare la obiectivul Uniunii Europene de a permite femeilor să beneficieze de aceleași oportunități ca și bărbații la locul de muncă și de a ajuta atât bărbații, cât și femeile, în egală măsură, să găsească un echilibru mai bun între viața profesională și viața privată. O altă prioritate este încetarea violenței împotriva femeilor și fetelor și promovarea egalității de gen în UE și în întreaga lume.

Mai multe despre aceste subiecte găsiți în publicația: Acțiunea UE în favoarea femeilor, Luxemburg, Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, 2019.

La sediul Centrului Europe Direct Argeș cititorii interesați pot răsfoi acest exemplar, în limba română.