LIFE& the EU Plastics StrategyStrategia UE privind materialele plastice va contribui în mod esențial la tranziția către o economie circulară și la modernizarea industriei noastre.

Această nouă publicație arată cum funcționarea programului LIFE contribuie la atingerea obiectivelor Strategiei.

Proiectele LIFE se adresează provocărilor reprezentate de materialele plastice pe tot parcursul ciclului lor de viață și pe întreg lanțul valoric. Ele arată modul în care o economie circulară pentru materiale plastice ar putea aduce beneficii considerabile pentru mediu, printr-o abordare integrată care să ia alte provocări politice, cum ar fi deșeurile alimentare și poluarea marină.

Gândirea circulară deblochează, de asemenea, potențialul de afaceri și crearea de noi locuri de muncă, de exemplu în domeniul materialelor plastice biologice.
De asemenea, sunt prezentate acțiuni de reducere a poluării cauzate de microplastice, propuneri pentru noi instalații portuare de preluare a gunoiului marin bazat pe mare și planuri de noi reguli de etichetare pentru a facilita eliminarea materialelor plastice biodegradabile și compostabile de către consumatori.

Reducerea poluării din plastic va avea efecte pozitive atât asupra vieții noastre, cât și asupra mediului.

Mai multe informații despre aceste subiecte găsiți în broșura ”Life&the EU plastics strategy”.

La sediul Centrului Europe Direct Argeș găsiți un exemplar al acestui material informativ, în limba engleză.

Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2018